Anunțuri imobiliare din Sibiu zona Orașul de Jos

Anunțuri imobiliare din Sibiu, zona Orasul de Jos. Anunțuri cu case, garsoniere și apartamente, pensiuni de vânzare sau de închiriat zona Orașul de Jos Sibiu.

Orașul de Jos

Orașul de Jos


Anunțuri imobiliare din zona Orașul de Jos, Sibiu – de la 9 Mai- Faurului- Tg Vinului, Haas, înspre Cibin.


Strada Faurului, Strada Turnului, Strada 9 Mai și Strada Ocnei. Ele sunt, în același timp, și axele principale ale Orașului de Jos, lafel de importante pentru dinamica orașului de acum, ca și pentru moștenirea loristorică. Este, practic, cea mai veche parte a orașului, care merită conservarea fiecăruidetaliu. Strada Turnului, de exemplu, era în Evul Mediu una dintre cele mai importanteartere ale orașului; chiar dacă fațadele caselor s-au schimbat de-a lungul timpului, maiales în secolul al XIX-lea, structura lor a rămas aceeași. Strada Faurului, cu care seintersectează, are la rândul ei un trecut bogat.
Și-a luat numele de la atelierele defierărie care se găseau aici; în secolul al XIV-lea, a existat în zonă chiar și o baie publică.Strada Faurului a fost prima care a intrat în reconstrucție, ca parte dintr-un proiectamplu de renovare a Orașului de Jos. Lucrările au început în vara lui 2012, iar laînceputul lui decembrie erau finalizate. Totul a fost înlocuit: rețelele sunt noi,îngropate, trotuarele arată mult mai bine, iar parcarea se află într-o zonă clar delimitată.

La intersecția dintre străzile Faurului și Turnului a existat, pe vremuri, o piață debăuturi, în care se făcea în special comerț cu vin. În 2013, această intersecție era închisătraficului, pentru a fi repusă în funcțiune și reabilitată. Fiecare progres înregistrat înOrașul de Jos a fost cu atât mai prețios cu cât zona reprezintă o parte inestimabilă aSibiului, cu o istorie bogată și la fel de prețioasă precum a Centrului. Una dintre celemai frumoase artere din Orașul de Jos este Strada Ocnei. În trecut, lega Poarta Ocnei șiPiața Mică, funcționând ca o arteră importantă încă din Evul Mediu.
La intersecțiadintre ea și Strada 9 Mai — după unii istorici, cea mai veche stradă din Sibiu — se află Piața Dragoner, numită după Straja Dragonilor (Dragonerwache), care a funcționat aiciintre 1687–1710. Straja Dragonilor a dat și titlul cărții de memorii semnate de IonNegoițescu, unul dintre membrii importanți ai Cercului Literar de la Sibiu. Piața Dragoner este considerată cea mai veche piață a orașului. Se pare că funcționa dejacătre sfârșitul secolului al XII-lea, deschisă într-un punct strategic, în care se intersectaudouă rute comerciale cu vechime. Pe la jumătatea secolului al XVIII-lea, s-a săpat aici ofântână cu țevi, lângă alte două clădiri de patrimoniu, ambele demolate în 1981. Tot aici a funcționat multă vreme și cea mai mare librărie din oraș, Librăria Lyceum, demolatăla sfârșitul anilor ’70. 

Lucrează cu noi

Oferim la cel mai înalt nivel servicii imobiliare din Sibiu

Eurosib Imobiliare Sibiu este o agenție imobiliară de top din Sibiu care a ajutat mii de cumpărători să-și găsească casa de vis în intregul județ Sibiu, rezultând mii de tranzacții imobiliare și aproape 2000 apartamente noi vândute în Sibiu.