Anunțuri imobiliare din Sibiu, zona Lazaret

Anunțuri imobiliare din Sibiu, zona Lazaret. Anunțuri imobiliare cu vânzări sau închirieri de case, terenuri sau apartamente din Sibiu, zona Lazaret.

Cartierul Lazaret

Cartierul Lazaret


       Anunțuri imobiliare din Sibiu, zona Lazaret, cartier al Sibiului după Podul Gării, tot ce e în dreapta Căii Gusteriței, liniile de cale ferată - Râul Cibin - Strada Viitorului / limita intravilanului - Autostrada A1 - Strada Henri Coandă - Strada Forjorilor - Strada Dorobanților. Lotizat prin anii '20 și inițial locuit în majoritate de ceferiști.

          Unul din obiectivele turistice din zonă este Muzeul de Locomotive cu Aburi a fost inaugurat in 1994 si prezintã 35 de locomotive cu aburi, 2 macarale cu aburi si 2 pluguri cu aburi fabricate intre anii 1885 - 1958 la uzinele din Romania, Germania, Suedia, SUA si Austria. 7 dintre locomotivele expuse la muzeu sunt functionale si folosite in diverse ocazii.

          Cartierul Lazaret se întinde din spatele Gării până spre recent construita centură ocolitoare. Specialiștii spun că punctul de dezvoltare al acestui cartier este strada Moara de Scoarță, denumire rămasă încă din perioada medievală târzie când aici chiar exista și funcționa o moară de scoarță care producea hârtie. Denumirea de ”Lazaret” pe de altă parte, vine de la faptul că pe spațiul Autogării Transmixt de astăzi a existat o Mănăstire Dominicană, mutată ulterior în interiorul Cetății Sibiului, în spațiul unde se găsește Biserica Ursulinelor. Vechile edificii ale mânăstirii au fost transformate astfel într-o leprozerie, cunoscută și sub denumirea de ”Lazaret”. Doar mica bisericuță din parcarea Gării a mai rămas. Odată cu dezvoltarea Sibiului leprozeria a fost ”împinsă” mai către periferie, dincolo de calea ferată pe care o vedem în mileniul III.

          Zona Gării este o zonă internodală importantă, asigurând relaționarea dintre transportul feroviar regional, transportul auto regional (AutogaraTransmixt) și transportul public urban. Zona Gării se leagă de zona centrală prin două străzi cu sens unic: Strada 9 Mai (pe direcția de mers dinspre gară spre zona centrală) și Strada General Magheru (pe direcția de mers dinspre centru spre zona Gării).

          Străzi importante din cartierul Lazaret:
- Calea Gușteriței
- Strada Henri Coandă
- Strada Dorobanților
- Strada Viitorului
- Strada Moara de Scoarță
- Strada Gării

Lucrează cu noi

Oferim la cel mai înalt nivel servicii imobiliare din Sibiu

Eurosib Imobiliare Sibiu este o agenție imobiliară de top din Sibiu care a ajutat mii de cumpărători să-și găsească casa de vis în intregul județ Sibiu, rezultând mii de tranzacții imobiliare și aproape 2000 apartamente noi vândute în Sibiu.