5 motive pentru care este mai bine să închiriezi decât să cumperi o casă în Sibiu


5 motive pentru care este mai bine să închiriezi decât  să cumperi o casă în Sibiu

   Chiar dacă sună ciudat, uneori este mai bine să închiriezi un apartament sau o casă, decât să o cumperi. Este mai flexibil și poate fi mai puțin costisitor.

  Timp de zeci de ani, calea către vârsta adultă a fost destul de statică. Terminai școala, îți găseai un loc de muncă, formai o familie și cumpărai o casă. În cele din urmă, în familie apăreau și alți membrii și era momentul să cauți apartamente de vânzare Sibiu cu un număr mai mare de camere pentru a avea spațiu suficient. Dar în ultima vreme, generațiile tinere au început să conteste această idee, cum că este foarte important să devii proprietarul casei tale. Tinerii au început să își dea seama că nu este întotdeauna cea mai bună variantă cumpărarea casei și optează din ce în ce mai des pentru închirierea acesteia.

 Iată cele mai importante 5 motive care recomandă închirierea casei:

1.Poți să te muți ușor

Dacă tinerii ar avea posibilitatea de a deține o locuință la periferia orașului sau un apartament închiriat în centru, cei mai mulți ar prefera a doua variantă. Iar asta se datorează faptului că ei preferă flexibilitatea de a fi chiriași. Dacă primesc o ofertă de muncă în alt oraș sau vor să găsească ceva mai mic, pot face acest lucru cu ușurință.

Când ești tânăr, cumpărarea unei case te poate lega de o locație înainte de a fi sigur că vrei asta. Dacă îți găsești un job mai bun, este mult mai dificil să vinzi o casă decât să renunți la contractul de închiriere, în special dacă totul trebuie să se întâmple într-o perioadă scurtă de timp.

2.Poți împărți cu alții

Cuplurile necăsătorite au un alt motiv pentru care preferă apartamente de închiriat Sibiu. Dacă relația se încheie, mutarea și separarea finanțelor și a cheltuielilor sunt mult mai ușoare. Da, nu este foarte plăcut să te muți dintr-un apartament pe care l-ai împărțit cu cineva, dar este mult mai simplu decât să cumperi o casă cu cineva cu care nu ești căsătorit.

3.Este greu să vinzi o casă

În anumite zone, vânzarea unei case este dificilă din anumite motive. În aceste condiții, închirierea îți permite să te muți ori de câte ori vrei, fără a avea această povară a unei case.

Pentru a stabili dacă locuiești într-o zonă în care locuințele se vând în câteva zile sau câțiva ani, trebuie analizați câțiva factori cheie, precum migrația netă în zonă, situația locurilor de muncă sau care sunt salariile medii.

În cazul în care totuși decizi să îți cumperi o casă, dar totuși decizi să pleci după o perioadă de timp, ia în calcul și cât de ușor este de închiriat datorită locației.

4.Este mai puțin costisitor

În această privință, părerile sunt împărțite, căci unii experți financiari îți vor spune că este mai scump să închiriezi decât să cumperi. Alții vor insista că este mai ieftin să închiriezi.

Adevărul este undeva la mijloc, el depinzând de locul unde locuiești, pe piața imobiliară sau de prețurile de închiriere.

5.Cum decizi ce e potrivit pentru tine?

Dacă ești mai în vârstă, ești căsătorit sau ai copii, a cumpăra o casă poate părea o alegere evidentă. Însă, indiferent ce spun anii, gândește-te dacă ești gata să renunți la ușurința pe care ți-o oferă închirierea unei case. Trebuie să decizi în primul rând care sunt prioritățile tale și ce așteptări ai de la anii care vor urma.

Ca rezumat, uneori este mai bine să închiriezi decât să cumperi o casă. Atunci când cumperi o casă, ești legat de un singur loc. De asemenea, poate fi dificil să-ți vinzi casa dacă primești oportunitatea unei cariere în altă parte. Închirierea unei locuințe îți poate oferi o casă frumoasă, dar cu foarte multă flexibilitate.

 

 

 

 

 

 

Publicat: 28.07.2020

Lucrează cu noi

Oferim la cel mai înalt nivel servicii imobiliare din Sibiu

Eurosib Imobiliare Sibiu este o agenție imobiliară de top din Sibiu care a ajutat mii de cumpărători să-și găsească casa de vis în intregul județ Sibiu, rezultând mii de tranzacții imobiliare și aproape 2000 apartamente noi vândute în Sibiu.