Anunțuri imobiliare din zona Calea Dumbrăvii Sibiu, care începe de la intersecția cu B-dul Vasile Milea și continuă peste 5 km pâna la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra.
Calea Dumbrăvii se numește astfel din1896. Era drumul care ducea la cazărmi și Poligon (Hipodrom). În 1917 se numea Alpenkorps Strasse (corpul alpin care i-a bătut pe români în Defileul Oltului) s-a mai numit Goga – 1921, Dumbrăvii – 1921, Malinovski 1945.
Obiective imortante din zona Calea Dumbrăvii
Pădurea Dumbrava
Zona protejată complexă de floră, faună, peisagistică și culturală, Pădurea Dumbrava, situată la limita sud-vestică a municipiului Sibiu, spre Rășinari și avănd o suprafață de 993 de hectare, face parte din categoria parcurilor naturale din Romania.
Complexul în sine reunește Pădurea Dumbrava, Grădina Zoologică, lacurile de agrement, sediul Romsilva Sibiu și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra.
În 1929 s-a deschis în pădurea Dumbrava prima Grădină Zoologică din România de către Uzina Electrică Sibiu, la iniţiativa inginerului Szekely, căruia i-a venit ideea după ce a găsit nişte vulpi pe când efectua lucrări de reparaţii la Barajul Sadu. După înfiinţare, Grădinii Zoologice i-au fost donate mai multe animale şi păsări, cum ar fi o pisică sălbatică, o lupoaică donată de Obert von Spiess din partea Regelui, un lup donat de Asociaţia “Şoimii”, un vultur, un cerb carpatin donat de vânătorii din Tălmăcel, mistreţi etc. Iar în 1930 a fost donat primul urs. De menţionat stejarul de la intrarea în grădină, bătrân de peste 600 de ani
Astăzi Grădina Zoologică Sibiu se întinde pe o suprafaţă de peste 20 hectare. În 2006 a fost construit un amplasament pentru jaguar de 800 mp şi s-a reabilitat barajul lacului de agrement. Lacul numărul 2 din incinta Grădinii a fost reamenajat în 2007 iar în mijlocul său a fost amenajată o insulă de 350 de mp. Tot în anul 2007 au fost extinse şi spaţiile destinate urşilor şi jaguarilor, iar în anii următori au fost extinse spaţiile lupilor albi, leilor, tigrilor, mistreţilor dar şi a ierbivorelor.
Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra
Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra, se afla situat in Padurea Dumbrava la 4 km de oras, pe Calea Rășinari. Muzeul a fost organizat cu începere din anul 1963 sub denumirea de Muzeul Tehnicii Populare și are o suprafață de 96 ha și un circuit expozițional de 10 km, adăpostește monumente originale reprezentative în sistemul de valori al civilizației tradiționale al satelor din Romania.Oferim la cel mai înalt nivel servicii imobiliare din Sibiu
Eurosib Imobiliare Sibiu este o agenție imobiliară de top din Sibiu care a ajutat mii de cumpărători să-și găsească casa de vis în intregul județ Sibiu, rezultând mii de tranzacții imobiliare și aproape 2000 apartamente noi vândute în Sibiu.