Noua Casă 2023 și apartamente de vânzare în Sibiu - Ce trebuie să știți despre programul de creditare garantat de stat


Noua Casă 2023 și apartamente de vânzare în Sibiu - Ce trebuie să știți despre programul de creditare garantat de stat

          Programul Noua Casă 2023 continuă să ofere oportunități pentru cei interesați de achiziționarea unei locuințe noi în Sibiu și în întreaga țară, prin contractarea unui credit garantat de stat. În acest articol, vom discuta despre condițiile de participare la program, tipurile de locuințe care pot fi achiziționate și actele necesare pentru aplicare.

          Condiții de participare în programul Noua Casă 2023

Pentru a fi eligibili în program, persoanele interesate trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • Să nu dețină în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția nicio locuință dobândită prin orice alt mod decât prin program (indiferent dacă atunci se numea Prima Casă) sau cel mult o locuință cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp;
 • Să îndeplinească condițiile specifice prevăzute în cadrul normelor interne de creditare ale finanțatorilor;
 • Să dispună de avansul minim necesar și să se oblige să constituie un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egală cu trei rate de dobândă.     Tipuri de locuințe ce pot fi achiziționate prin programul Noua Casă

         În cadrul programului, pot fi cumpărate următoarele tipuri de locuințe

 • Locuințe noi, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții noi s-au semnat cu cel mult cinci ani înainte de data solicitării creditului garantat;
 • Locuințe consolidate, destinate achiziționării;
 • Alte categorii de locuințe, recepționate la terminarea lucrărilor de construcții noi sau de intervenție în vederea consolidării și/ sau reducerii riscului seismic.

Valoarea maximă a creditului care poate fi accesat pentru o singură locuință este de 66.500 de euro, cu un avans de 5% pentru locuințele care au un preț maxim de 70.000 euro. În cazul în care prețul locuinței ajunge până la 140.000 de euro, valoarea maximă a creditului va putea ajunge la 119.000 euro, cu un avans de 15% din partea beneficiarului.

          Actele necesare pentru aplicarea la programul Noua Casă în 2023

Printre documentele ce trebuie depuse de bancă, după aprobarea finanțării, se numără:

 • Solicitare de garantare;
 • Documentul de identitate al beneficiarului/beneficiarilor;
 • Declarația pe propria răspundere a beneficiarului;
 • Antecontractul de vânzare-cumpărare autentificat sau sub semnătura privată cu dată certă;
 • Extras de carte funciară privind locuința ce urmează să fie achiziționată din finanțare;
 • Certificatul de eficiență energetică pentru una dintre clasele A, B sau C de eficiență energetică;
 • Promisiunea unilaterală de creditare emisă de către bancă (dacă este cazul);
 • Acordul emis de Ministerul Finanțelor pentru înstrăinarea locuinței achiziționate în cadrul programului și pentru ridicarea temporară a interdicției de grevare cu sarcini a locuinței achiziționate de către vânzător (în cazul achiziționării unui imobil care a mai făcut obiectul unei finanțări garantate în cadrul programului).

          Informații importante după achiziționarea locuinței prin programul Noua Casă în 2023

Beneficiarii programului Noua Casă trebuie să țină cont de următoarele aspecte:

 • Locuința nu poate fi vândută în primii cinci ani de la data dobândirii;
 • Închirierea locuinței este posibilă doar cu acordul băncii și al Ministerului Finanțelor;
 • Beneficiarii trebuie să asigure locuința achiziționată împotriva tuturor riscurilor pe toată durata finanțării.

Concluzie: Programul Noua Casă 2023 rămâne o opțiune atractivă pentru cei interesați să achiziționeze apartamente de vânzare în Sibiu sau în alte părți ale țării. Prin cunoașterea condițiilor de eligibilitate, tipurilor de locuințe ce pot fi achiziționate și a actelor necesare, potențialii beneficiari pot profita de acest program pentru a-și îndeplini visul de a avea o locuință nouă.

         Agenția imobiliară din Sibiu Eurosib Imobiliare are o ofertă bogată de apartamente noi din Sibiu, apartamente noi în Cisnădie (Calea Cisnădiei) sau apartamente noi din Șelimbăr, care pot fii achiziționate prin programul Noua Casă 2023. Avem în acest moment parteneriate cu dezvoltatori imobiliari din Sibiu, Șelimbăr și Calea Cisnădiei.

        Proiecte imobiliare partenere:

Belvedere Residence Sibiu - un proiect imobiliar situat în Sibiu, zona Turnișor, pe str. Ogorului, unde găsim apartamente în curs de intabulare, cu prețuri de la 52.950 euro, predare in iulie 2023.

Corner Apartments: un proiect imobiliar situat în Șelimbăr, str. Nicolae Brana. Un proiect cu apartamente cu 2 și 3 camere, cu prețuri începând de la 69.450 euro, cu predare la stadiul de semifinisat în septembrie 2023.

În Șelimbăr pe str. Doamna Stanca avem 2 proiecte în curs de derulare, în diverse faze de construcții și în scurt timp urmează un al 3-lea proiect imobiliar în aceeași zonă.

Avem spre vânzare apartamente noi și în Sibiu zona Calea Șurii Mici și în curand și pe Calea Cisnădiei.

 

În ajutorul cumpărătorilor avem și un parteneriat cu brokerul de credit Smart Credit Finance din Sibiu.

Publicat: 18.03.2023

Lucrează cu noi

Oferim la cel mai înalt nivel servicii imobiliare din Sibiu

Eurosib Imobiliare Sibiu este o agenție imobiliară de top din Sibiu care a ajutat mii de cumpărători să-și găsească casa de vis în intregul județ Sibiu, rezultând mii de tranzacții imobiliare și aproape 2000 apartamente noi vândute în Sibiu.